Nu är det på riktigt

  • 1 min

är det att skriva det här inlägget. Mest för att när jag skriver det är det liksom på riktigt. Fast jag har vetat det i hundra år (fyra månader). So here we go:

I fredags jobbade jag min sista dag på Wieden+Kennedy. Om mindre än tre veckor packar jag mina väskor och lämnar New York. Jag flyttar tillbaka till Stockholm och Nytorget och familjen och vännerna och Holidaydip och Djungelvrål.

Jag ska inte jobba som copywriter nåt mer. Den 27:e augusti börjar jag på doktorandprogrammet på Handels och de närmsta fyra åren ska jag ägna mig åt det jag egentligen gillar allra mest: att diskutera reklam. Jag ska forska inom ett område som heter unintended effects of advertising, som handlar om vad reklam gör med världen utanför varumärket den försöker bygga. ÅH PEPPEN! Kan inte fatta att jag ska få göra det på heltid!

Så. Då var det sagt. Phu. Inser nu att för er är ju det har inte hela världen, spelar ju inte så stor roll för er vad jag gör när jag inte bloggar, men jag är så himla GLAD över att liksom få ihop mitt liv lite mer. Även om det känns läskigt att överge allt man kan och vet och börja om på ny kula.

Och just det! Även om jag inte jobbar som copywriter kan jag ju fortfarande copywrita litegrann i mån av tid. Så har man nån text som behöver skrivas eller översättas från svenska till engelska så kan man maila nina.akestam@gmail.com. Jag är extra bra på jobbiga svåra saker som ingen annan vill skriva. Typ böcker om hedging av pappersmassapriser.

Här kan man läsa en intervju om det hela också.