Nordiskt Forum

  • 1 min

Nu börjar det dra ihop sig! På fredag tar jag tåget ner till Malmö för att delta i Nordiskt Forum, den största feministiska konferensen på över 20 år. Så otroligt pepp på alla smarta människor jag tänker mig att jag ska få diskutera och festa med.

Här kan den som vill se/höra/umgås med mig:

Fredag 13/6

16.00-17.30 Sveriges Kvinnolobby: Sexist Advertising Seriously Harms You and Others Around You. Panel där vi pratar om sexistisk reklam och vad forskningen och politiken säger på området.

19.00-20.30  Feministisk Festival: Media, Feminism och valet. Panel där vi pratar om just det. Jag ser fram emot att hårdlansera mitt favoritbegrepp ”feministpanik”, alltså fenomenet som har uppstått de senaste veckorna där min mailbox plötsligt svämmas över av alla möjliga inbjudningar från organisationer som först nu har fattat att de visst borde fundera lite på det här med mänskliga rättigheter också och skriker för full hals efter feminister som kan dekorera deras olika events med sin närvaro.

Lördag 14/6

12.00-13.20 Fredrika Bremer Förbundet: Forma framtiden – välja, räkna, känna. En debatt i tre akter. Hittar ingen länk just nu, men det är i rummet Hooks på Malmö Arena. Handlar om mitt favvoämne: cash money. Blir jättespännande tror jag!

Söndag 15/6

09.00-10.30 (rise and shine!) Grön Ungdom: Duktiga pojkar och unga, arga kvinnor. I rummet Canth på Malmömässan. Panelsamtal om unga tjejers psykiska ohälsa och vad vi kan göra åt den.

Sådär, nu har ni mer eller mindre allt det jag har bokat in framför er. Tror att det är ungefär lagom mycket scengrejer, men den som vill ses och umgås, fika, släpa med mig på middag eller andra upptåg får hemskt gärna höra av sig!