Nina and Sandra eat America part 2

  • 1 min

Efter några hektiska arbetsveckor har projektet kommit av sig lite, men i fredags var det dags igen. Vi gick till Dunkin Donuts.

På Dunkin Donuts kostar en donut en dollar, men om man köper 6 stycken samtidigt får man rabatt. Vi slog till. Dessutom är de kända för sitt iskaffe, så det fick bli en sån också.

Så har blev resultatet. Tre sorter med frosting och sprinkles (jordgubb, vanilj och choklad), en glazed och en som hette något med kreme (kanske Boston Kreme?). Dessutom en Mother’s Choice (inför Mors Dag) som är misstänkt lik specialaren från Valentine’s Day.
 

Vi provade oss igenom sortimentet tävlandes om vem som kunde hålla sig från att slicka sig om läpparna längst. Båda klarade det hela vägen. Lite tråkigt.

Nu till bedömningen:

Atmosfär
Det är trevligt på Dunkin. Man vill kanske inte stanna längre än nödvändigt, men det är helt och hyfsat rent och sällan någon längre kö. Dessutom får man sina donuts i kitchiga papplådor.

Service
Som Donut-noviser tog vi först dem som såg roligast ut, sedan gick vi på kassakillens rekommendationer. Han var både vänlig och bestämd med att vi inte fick gå därifrån utan Glazed och Boston Kreme. Det visade han sig ha helt rätt i. Två tummar upp.

Mat
Det är oerhört lätt att förstå varför många amerikaner har problem med vikten när man smakar grejer som det här. Helt sjukt gott, är omdömet. Kaffet också.

Prisvärdhet
Riktigt gott kaffe och bakverk för ungefär 15 svenska kronor. Som hittat.

Helhetsomdöme
Jag får nästan lite ångest nu för jag kommer ha så svårt att inte gå tillbaka varje dag, vilket vore förödande för min hälsa. Det faktumet drar ner Dunkin Donuts från en femma av fem möjliga till en stark fyra. Eller fyra och en halva.