Nina and Sandra eat America, del 4: Olive Garden

  • 1 min

I Amerika finns en för oss Européer mycket märklig tradition: Att på söndagarna ta familjen med sig och äta på ett lite finare ställe. Det är alltså inte McDonald’s eller Subway eller ens Applebee’s vi snackar om nu, utan riktig dining. Middagen ska dock fortfarande intagas hos en restaurangkedja, den ska bara vara lite dyrare och lite fiiiinare. Precis som på Olive Garden.

Olive Garden är alltså en restaurangkedja som finns utspridd över hela USA. I New York ligger den naturligtvis vid Times Square och var vid besöket täckt av en byggnadsställning, så det blir inga exteriörs bilder. Istället hoppar vi direkt till interiören.

Temat är italienskt, vilket avslöjas redan av menyns formgivning. Vi slog oss ner bland heltäckningsmatta och stoppade stolar och  körsbärsfanér.

Vår servitör presenterade sig som Scott och kom blixtsnabbt fram med vatten (och sugrör) samt sallad och breadsticks. Allt detta var unlimited, bara att beställa om alltså, om man inte skulle vara mätt efter de 1200 kalorier som menyn indikerade att de flesta varmrätter innehöll.

Här är vår mat. Vi tänkte inte trilla dit på pizza nu när det var fine dining på gång. Här skulle det has trevligt. Jag åt således mixed grill med squash, Sandra någon slags fisk med ännu mer squash. Till detta fick vi varsin glas inte helt oävet rödvin. Sen ägnade vi resten av kvällen åt att underhålla en söt liten tjej med jetlaggade föräldrar och försöka sörpla i oss helt odrickbart kaffe.

Omdöme: Maten på Olive Garden är helt okej och man blir garanterat mätt. Men om man ska betala bortåt 50 dollar för en middag tycker jag att man borde slippa äta den i vägkrogsmiljö. Lägg till detta en publik bestående av småbarnsfamiljer och skrikiga brudar som dricker gigantiska martinis, så förstår ni säkert varför jag, trots kökets ansträngningar, tvingas ge Olive Garden en svajig 2/5.