Neon Lights

  • 2 min

Då har jag för första gången i mitt liv varit i Las Vegas. Och det var… typ jättekul? Ville inte alls åka hem efter två dagar. Poängen är att hela den stan är ju uppbyggd för att vuxna ska trivas. Och det jag inte hade fattat är att det finns tillräckligt många vuxna som är precis som jag för att det ska finnas superdupermycket saker för oss också. Alltså som ej gillar spel, all-you-can-eat-bufféer, shower och prostitution.

Saker som var förvånande bra: 

Hotellet: Det är snorbilligt att bo på hotell i Vegas pga dom vill att man ska spela bort allt man äger på just deras slot machines. Men om en lurar systemet och inte spelar bor man bara väldigt billigt på lyxhotell. Vi valde Aria, som är ett ganska nytt femstjärningt schabrak mitt på strippen. Trots överkonsumtion av roomservice, minibar och pooldrinkar slutade vår nota bara på 600 dollar för två personer/två nätter. Och då hade vi liksom ett duschrum i badrummet. I marmor.

Vi var fem pers i gänget men jag rände mest runt med dom här två. Här pitstop i vår hotellobby mellan diverse barhoppande. 

Tiometers-tulpaner av Jeff Koons i lobbyn på Wynn. Hade tyvärr inte plats för dem i väskan. 

Maten: Tydligen tycker andra vuxna också om att äta. Det bästa är att det finns tillräckligt många ställen för att man inte ska behöva planera en sekund. Man ba: hmm, lite hungrig. Och två sekunder senare sitter man på något bra ställe och äter. Ingen bordsbokning, inget krångel. Sånt älskar jag.

Affärer: Vuxna gillar tydligen att shoppa. Jag trodde att alla malls i Vegas skulle vara jättedeppiga, men det var de inte alls. Vi fokade på Crystals, som låg i vårt hotell. Där finns allt dyrt i hela världen. Forum Mall hade fördelen att man faktiskt hade råd att köpa något också, typ Sephora/H&M/Antropologie/Urban Outfitters. På vägen hem svängde vi förbi en outlet som inte heller var deppig utan riktigt bra. Hittade nya springskor för 35 dollars. Se där.

Poolen: Det man gör när man inte äter eller shoppar är att bada. Eller snarare, ligga vid en pool och dricka Bloody Marys, i alla fall så här års när det är ganska kallt. Hade fått för mig att alla pooler skulle vara som ett gammalt avsnitt av MTV Grind, men de människorna hölls avskilda från övriga.

Något som däremot inte överträffade förväntningarna var vädret. Frös precis hela tiden trots att det var sol och öken. Kvällarna ska vi inte prata om. Därför är min enda by-night-utsiktsbild (från klubben Ghostbar på hotellet Palms) helt värdelös. Frös så att jag liksom inte kunde hålla still kameran. Brrr.

Summan: Betyget blir 4 tequilashots av 5 möjliga. inte minst för att jag för första gången kände mig 100% normal i min guldormjacka.