Nästa steg

  • 2 min

Först och främst: TACK för alla fina ord angående min kommande flytt och mitt nya jobb. Är naturligtvis skitnervös men det hjälper att ni är så snälla. Är ledsen om jag har varit dålig på att svara på mail och så, har ju liksom semester nu och betar mig igenom det så bra jag kan. Svar kommer, jag lovar!

Med risk för att verka helt SJUKT självupptagen som anser att vi behöver ett till inlägg om det här kommer här svar på några av de vanligaste frågorna jag har fått de senaste dagarna. Imorgon lovar jag att allt är tillbaka till vardagen.

Vad ska du forska inom? 

På Handels i Stockholm finns en institution som heter CCM, Center for Consumer Marketing, och där har jag blivit antagen som doktorand. Jag har inte en klar frågeställning än, men min ansökan handlade om Unintended effects of advertising, alltså hur reklam påverkar världen utanför själva varumärket. Det kan vara både positivt och negativt. Exempelvis startade ju ICA-Jerry en bred diskussion om hur människor med funktionshinder har det på arbetsmarknaden. Det är ju en jättebra effekt inte bara för ICA, utan för alla. En negativ effekt skulle exempelvis kunna vara skadliga skönhetsideal. Sånt tycker jag är jättespännande. Men mycket kan hända på vägen och jag vet ju väldigt lite om det här området just nu, så jag kanske hamnar nån helt annanstans.

Hur går det till? 

När man antas som doktorand påbörjar man ett fyraårigt program för att utbildas till forskare och skriva sin doktorsavhandling. Man läser en del kurser, man undervisar dem som läser på bachelor- och masternivå, men allra mest håller man på med sin egna forskning som till slut blir en doktorsavhandling. Om den blir godkänd blir man doktor (det som kallas PhD på engelska).

Vad ska du göra sen? 

Ahhhhh vad tusan är det för fråga? Hjälp. Vet du vad du ska göra om fyra år? Nä. Phu.

Vad händer med Sandra (Beijer, min partner på jobbet) nu? 

Hon stannar på byrån här i New York och får jobba med några andra av de grymma personer som finns där.

Får man träffa dig när du kommer till Stockholm? 

Absolut. Kanske inte de första veckorna, ska ju flytta och börja nytt jobb och försöka reconnecta med vänner och familj som jag inte har träffat på superlänge men när jag börjar komma i ordning är jag game för det mesta.

Kommer du att fortsätta blogga? 

Jamen självklart. Jag hoppas att bloggen kommer att bli bättre och mer intressant av det här. Nya perspektiv, nya idéer osv.

Om det finns fler frågor är det bara att droppa en kommentar här så ska jag svara så gott jag kan från mitt semester- och flyttförvirrade läge.