När jag har en dålig dag

  • 1 min

Jag vet. Det är försommar och förhoppningsvis varmt. Man har vänner och familj, om inte nära, så i alla fall bara ett telefonsamtal bort. Man har ett välbetalt och intressant jobb i en spännande stad och en garderob med fina kläder och mat i kylen. Allt borde vara toppen, men plötsligt dyker den upp. Den Dåliga Dagen. Den kommer oannonserat och oförutsägbart och ger sig inte av förrän kanske 18 värdelösa timmar har passerat.

När jag har en dålig dag brukar jag börja med att vara lite sur och uppgiven. Jag gnäller en hel del och räknar timmarna tills jag ska få gå hem och fortsätta sura över en bok eller film (som säkert inte kommer att fungera, eller så är den mycket sämre än jag tänkte mig, för det är en SÅN dag).

Men ibland skärper jag till mig och tittar på något sång här istället. För hur jäkla dåligt humör jag än har, finns det alldeles för mycket skit i världen för att man ska kunna låta en hel dag gå utan att ha uträttat något som gör det hela lite bättre. Att man får lite distans till sina egna problem kommer som en bonus.

Veckans TED: Sunitha Krishnan om trafficking i Indien och vad du och jag kan göra åt det.