Manhattan Mini Storage

  • 1 min

Tvärs över gatan från jobbet finns mitt favoritvarumärke i hela New York: Manhattan Mini Storage. Det är ett helt vanligt sånt där ställe där man kan hyra ett förråd för sina grejer. Med skillnaden att det inte är vanligt alls.

Manhattan Mini Storage är nämligen ett av de mest åsiktsintensiva varumärken jag någonsin har träffat. Och det fina är att de inte har åsikter om förvaring, utan om lite allt möjligt. Och framför allt älskar de New York.

Den inte så upphetsande fasaden

Åsikterna kastas ut lite överallt i stan, alltid i samma superenkla form.

Remember, if you leave the city you have to live in America

Why leave a city that has six professional sports teams, and also the Mets?

If you don’t like gay marriage, don’t get gay married

Min personliga favorit har jag tyvärr ingen bild på:

NYC. Where models sometimes date ordinary people.

Som om det inte vore nog: Nu när det är skolstartstider kan man gå in där och donera skolkit som sedan vidarebefordras till barn som inte har råd att köpa sånt själva.

Låt oss sammanfatta: Här har vi alltså ett företag som säljer dussinvaran förvaring. Ingenting särskiljer dem från konkurrenterna. Ändå vet alla precis vilka de är, vilket beror på att de tar ställning när det gäller allt ifrån äktenskapslagstiftning till sport. Och det funkar. Jag tror dessutom att man gillar det även om man är Mets-fan, helt enkelt för att man gillar folk som tycker nåt och står för det.

De flesta varumärken har betydligt intressantare och mer emotionella produkter än Manhattan Mini Storage. Om de kan, kan alla andra också.