Mål som inte är medel

  • 1 min

Cirka fem gånger om dagen känns det som att någon dagstidning publicerar råd om 1) Hur man får högre lön 2) Hur man skaffar ett jobb 3) Hur man stressar ner om man har ett jobb och 4) Hur man går ner i vikt. Är det bara jag som tycker att det är så himla störigt?

Själva ambitionen är ju bra. Det finns säkerligen många människor som vill uppnå någon av fyra ovanstående saker.  Problemet är snarare innehållet. För jag LOVAR att var och en av de artiklarna innehåller någon av följande meningar:

Tro på dig själv!

Lär dig att koppla av.

Tänk positivt!

Vad är det för himla råd? Om jag kunde koppla av skulle jag ju inte vara stressad. Hur ska jag tro på mig själv när allt pekar på att ingen annan gör det? Och vad är det för positivt med att tjäna 10 000 mindre i månaden än ens kollegor gör?

Blir helt oproportionerligt störd på ”experter” som säger självklarheter och låtsas som att de själva typ aldrig har varit med om något alls. Ingen vuxen person kan väl på allvar tro att man kan vakna upp en dag och plötsligt tro på sig själv? Bra självförtroende är ju målet, inte medlet. Känns som att den där typen av artiklar i bästa fall är ren utfyllnad i tidningen, i värsta fall gör människor som redan har det tufft ännu mer frustrerade när de låtsas som att något som är svårt går att fixa på en kvart om man bara bestämmer sig.

Sen finns det många som tror att medel är mål också. Men det får bli nästa inlägg.