Lite lost

  • 1 min

Ja. Nu lovade jag ju en temavecka här men det går inte riktigt inser jag nu. Det är helt enkelt lite för jobbigt och svårt att skriva om dom här sakerna. Måste liksom pausa emellan typ? Så jag lovar att resten kommer, men kanske inte exakt precis nu.

Annars har jag precis märkt att det här med att vara akademiker är ett jäkla meck. För några månader sedan hade jag alla goda ambitioner i världen att jag skulle hålla kontorstider, organisera mig, se det som ett jobb. Det har ju gått åt helskotta, minst sagt. Jag irrar bort dagarna, mer eller mindre medvetet, och sitter för det mesta och skriver hela kvällarna. Jag tackar ja till grejer jag inte borde och sumpar grejer jag inte får. Och sen är det ju problemet med finansieringen, så att säga. De allra flesta jobb får man ju betalt för. Så inte riktigt som doktorand, inte på Handels i alla fall. Man får pengar, men långt ifrån tillräckligt att leva på. Vilket gör att alla forskare måste trixa ihop sina liv genom att på fritiden göra sånt man faktiskt får betalt för. Det tar ett tag att vänja sig vid, helt enkelt.

Så. Det här får mig att tänka på två saker:

1. Ni som hör av er och vill att jag ska göra saker gratis. Jag är ledsen, men jag KAN verkligen inte. Hur behjärtansvärt det än är. Den lilla fritid jag har måste jag lägga på att tjäna pengar. Och typ, sova.

2. Jag vet att många av er läsare är eller har varit doktorander. Hur gjorde ni för att få tid och ro till forskningen? Hade ni några smarta principer? Eller lärde ni er med tiden? Hur la ni upp era dagar?

Tar jättegärna emot tips i kommentarer och mail! Säg gärna om det är ok att jag publicerar det ni skriver, för det är säkert fler frilansare, studenter och annat ostrukturerat folk där ute som är lika lost som jag.