Listdags!

  • 5 min

Sist jag skrev om mig själv i listform blev det till min förvåning mycket uppskattat. Kanske vill man veta vem det är som vräker ur sig åsikter om kakor, feminism och reklamkampanjer. Kanske orkar man bara inte läsa sammanhängande meningar. Därför är det nu dags igen. Den här listan finns just nu i precis hela bloggvärlden. Inte ska väl jag vara sämre. Nu kör vi.

Vad är den äckligaste mat du vet?
Dessvärre blå- och grönmögelost. Har jobbat sedan i mars med att lära mig tycka om det, men det GÅR bara inte. Känner mig astöntig.

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
1. Började på W+K 2. Sa upp mig och flyttade till New York 3. Södra Pulp Labs 4. Min praktik på Garbergs hösten 2006 5. Startade den här bloggen

Vad ångrar du i livet (om något)?
Att jag inte pluggade någon typ av humaniora. Det är i och för sig inte för sent. Att jag inte stannade i Paris våren 2005. Alla gånger jag har tänkt något bra/viktigt men inte sagt det högt för att jag inte vågade eller orkade. Alltså alla gånger jag inte har gjort det jag ville för att jag fick för mig att jag hade fel. 

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Inte ett rykte, men väl en kommentar till en artikel om Sandras och mitt jobbyte i somras: att vi fick sparken från vart gamla jobb och skulle börja jobba som assistenter på W+K. Så knäppt på så många plan.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Har för tillfallet snöat in på oversizade skjortor och tröjor i starka färger. Samt just kommit hem från H&M med en bikerjacka, en leopardkofta och fejkade skinntajts. Så det, antar jag.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Min duffeljacka.

Har du någon oanad talang?
Minns låttexter väldigt lätt.

Vad gjorde du i helgen?
Åt middag i West Village, gick på bio och jobbade. Samt köpte ovanstående skinn- och leopardgarderob.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
1. Göra sjukt bra reklam (första kundpresentationen på torsdag) 2. Åka till Minneapolis 3. Svara på mail. 4. Hämta upp grejer på kemtvätten 5. Gå och lägga mig i tid så att jag orkar går upp och träna. Ehh, kul vecka.

Vad har du på dig just nu?
Orange whyred-tröja (favvo), jeansshorts från American Apparel, vit Swatchklocka (också favvo), blåa ballerinaskor. Japp, det är fortfarande sommar här.

Senaste låt du lyssnade på?
The Embassy – Some Indulgence

Bästa skönhetsknep?
OMG kan inget om smink och sånt. Tror på att träna asmycket, vara utomhus och inte dricka så mycket sprit. Det första följer jag, de andra två inte.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Inte så spännande, men man gillar ju den 32-åriga reklamarens stil. Med skägg. Det bästa är att den är världsomspännande!

Och fulast?
Människor som är intvingade i kostymer fast man ser att de inte vill.

Vem saknar du?
Oj oj. Mamma, pappa, Kalle, Kalle, Eric, Filippa, Maria, Ulrika, Cilla, Jenny, David, Anna & lilla Kilian som jag inte ens har träffat, Strumpan och typ tusen personer till. Drömde i natt att jag var på en fest där ALLA ovanstående personer + alla gamla Garbergskollegor var, och höll på att börja böla när jag vaknade och insåg att det inte var på riktigt. Den här är till er:
Herman Düne – I Wish That I Could See You Soon

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att jag vaknade i morgon och världen var helt jämställd och jämlik. 

Vilka tre personer inspirerar dig mest?
CJ Cregg i West Wing, Kalle (mitt ex, har kommit på alla bra idéer jag någonsin har haft tillsammans med honom eller precis efter att vi har pratat) och mina bloggläsare

Bästa filmen nånsin?
Oh naj kan inte svara på sånt. Beror ju på humör ju. Men bästa regissören någonsin är Woody Allen och bästa manusförfattaren är (surprise!) Aaron Sorkin.

Bästa boken nånsin?
Och solen har sin gång av Hemingway.

Vilka tidningar läser du?
Ofta: New York Times, Filter, branschtidningar, DN
Ibland: Elle, Vogue, Psychology Today

Vad önskar du att du var bättre på?
Att prata med folk jag inte känner.

Är du religiös?
Nej, men önskar ibland att jag var.

Vad är din största rädsla?
Att bli gammal och känna att jag inte gjorde något meningsfullt med mitt liv.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Antagligen ”kryp under en sten och håll dig for dig själv”, ”du är så jävla värdelös” eller kort och gott ”dö”. Men när det kommer från anonyma människor är det svårt att ta det på riktigt allvar. Det som känns hemskast är utan tvekan ”jag är inte kär i dig”

Vilka personer betyder mest i ditt liv?
Förutom familj och vänner, de som jag på något sätt inspirerar till att göra något de vill göra. Låter det drygt eller? Men det är sant, fattar en massa livsbeslut med er i tankarna. Typ: Ska jag orka/våga göra det här? Ja, för det kanske hjälper någon annan. Typ så.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Gillar enkla, tvåstaviga namn. Jag tror man märker när man träffar dem vad de heter.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Någon som är miljövänlig. Har som ni märker ett gigantiskt bilintresse. Enligt min bror, som kan såna här saker, ska jag ha en Mini Cooper.

De tre finaste sms du fått i år?
”Jag vill också vara min sista dag med dig. Kanske dumt att vänta till just den dagen, skulle till exempel gärna vilja vara med dig även på min näst sista dag”

”Hej vi skrålar och sjunger för gamla tider på Linnégatan”

”Verkar som att både mamma och pappa kommer till Cannes! Förresten så tycker jag inte att du ska flytta till Nya Zeeland. Det är alldeles för långt bort.”