Jämställdhetslöftet

  • 1 min

I morgon är det internationella kvinnodagen och med anledning av det skriver Sydsvenskans Thomas Frostberg ett mycket bra inlägg. Här kan man läsa det.

Summan av kardemumman är att jämställdhet inte är något som någon annan kommer att lösa åt oss. Även om det är viktigt att politiker har jämställdhet och mångfald på agendan är det hur man agerar och reagerar i vardagen som avgör hur fort saker händer. Frostberg föreslår därför det här:

”För att kvinnodagen inte ska blåsa förbi lika snabbt som vanligt uppmanar jag därför alla Skånes företagsledare att på tisdag utfärda ett nyårslöfte på jämställdhetens område. Det behöver inte vara något stort och dramatiskt. Det viktigaste är att löftet är tydligt, genomförbart och leder till en synlig förbättring.”

Jag tycker att fler än Skånes företagsledare kan göra det. Alla, till exempel. Jag kan börja:

Jag lovar att innan den 8 mars nästa år engagera mig i någon form av mentorprogram som hjälper unga tjejer att ta sig fram i näringslivet. Jag fick själv den chansen när jag var i 20-årsåldern och jag är helt övertygad om att det är ett väldigt enkelt och effektivt sätt att ändra på saker och ting.

Någon annan som vill lova nåt?