Jag är stum. Och det är inte ofta det händer.

  • 1 min

Häromdagen dök det upp en post i min feed på FB. En person som jag inte känner men som är med i samma parti som jag skriver med smileys och hahaha-uttryck om Sofia Arkelstens avgång. Det känns ju lite ovärdigt för en yrkespolitiker och vuxen människa, men det var resten av tråden som fick mig att bli först förvånad, sedan jävligt besviken. Såhär började det:

för att sedan fortsätta

Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig på ett balanserat sätt om det här, så jag säger helt enkelt: WTF? Vad fan är det för fel på människor som för det första visar en skadeglädje som en femåring skulle skämmas över, för det andra bekräftar tusentals år av könsmaktsordning genom att röra in en kvinnas sexliv i dennas yrkesmässigt gärning, och som för det tredje är dumma nog att skriva om detta offentligt med namn och bild på Facebook? Om de inte bryr sig om hur de själva framstår, borde de i alla fall inte bry sig om sitt parti? Det där partiet som står för öppenhet, acceptans, jämställdhet och hur det nu var?

Jag är stum. Och ni som följer mig vet att det inte är ofta det händer.

Jag funderade länge på om jag skulle lägga ut de här skärmdumparna oredigerade, men kom fram till att en gång är ingen gång. Men om jag ser något sånt här igen, eller något som ens är i närheten av samma territorium kommer jag att publicera. Av den enkla anledningen att man ska stå för det man tycker. Och om ens åsikt är att man bör debattera politiska meningsmotståndares sexliv förtjänar väl det det en större arena än en kommunalpolitkers 1748 Facebookvänner?