Internetsociopater, del 1

  • 1 min

Enligt wikipedia är sociopati ett föråldrat begrepp som inom psykologin användes om personer som ”förstör samhället”. Jag är ingen vetenskapsman inom psykologi eller något annat område heller för den delen, men i mina öron låter det inte det minsta föråldrat. Jag snubblar dagligen över människor som förstör det lilla samhälle som mina sociala medier utgör.  Exempel:

En liten notification på Facebook berättar att du har blivit inbjuden till eventet (insert någon allmänt och jobbrelaterat här) av personen (insert vag bekant). När du klickar på länken får du upp en låååång beskrivning av något du är måttligt intresserad av som kommer att inträffa om ett par veckor.  435 attending, 2 maybe, 45 not attending, 1673 awaiting reply. Inget konstigt med det, men… Då ser du dem.

Låter jättekul, men är tyvärr är jag i New York den veckan. 😉

Tackar för inbjudan, men kan tyvärr inte! Synd!

Trevligt men har lite andra planer… Nästa gång!

Alltid, alltid är det 10 personer av de 2000 inbjudna som känner att de måste dela med sig av sådan här helt meningslös information till oss andra. Jag försöker förstå vad som pågår i deras huvuden. Tror de att just de själva är extra viktiga för mastodonteventet?  Tror de att väggen är någon slags enskild kommunikation mellan dem och festfixaren, som man får anta är en väldigt nära vän som måste få reda på att de inte kan komma inte bara på ett ställe, utan på två? Tror de att någon faktiskt bryr sig om huruvida de kommer eller inte?

Jag fattar inte. Jag fattar verkligen inte. Det hindrar mig dock inte från att störa mig. Något alldeles enormt.