In A World

  • 1 min

Via Parisa hittade jag komedin In A World som jag tyckte lät så strålande att jag var tvungen att se den i helgen.

Filmen handlar om en kvinna vars pappa är en legendar inom voice-over för filmtrailers. Hon vill gå i hans fotspår men det är en smula problematiskt eftersom hon är just kvinna och som pappan säger: ”nobody wants the female sound. It’s not sexist, it’s just the truth.”

Förutom att det alltid är kul med historier som snöar in på jobb man inte ens tänker på att någon har, så är det en förbannat rolig film. Inte minst för att man slipper störa sig på:

– platta karaktärer

– förväntade utvecklingar

– oprovocerad nakenhet

– kvinnor utan vilja eller vänner

– män utan känslor

Ja, mina vänner, det här är en feministisk film. Den dansar igenom Bechdel-testet, kvinnor är arga, män är ledsna, folk ligger utan att jorden går under, samtliga lyckas behålla kläderna på utom när de i är i sängen eller bastun. Men framför allt är det en bra film. Jag tycker att det vore så toppen om de som börjar yra om inskränkningar av den konstnärliga friheten så fort en films sunkiga värderingar tas upp kunde se den här. Det handlar liksom inte om antingen eller. Det handlar om både och. Och inte minst handlar det om att få med sig tittaren, vilket borde vara lättare om man visar något som i alla fall är i närheten av hur verkliga människor och relationer brukar se ut.

Se den omedelbart och få en mycket bättre vecka!