Host host

  • 1 min

Okej, nu blir det mycket apoteksfokus här av någon anledning, men så får det vara. Jag älskar apotek. I alla länder jag besöker måste jag in och kolla, klämma och förundras. Jag analyserar vad som säljs vilka tider på dygnet och vad som händer om man ber om hjälp. Jag jämför priser och undersöker apotekskedjans egna varumärken.

Det första jag gör när jag kommer till Sverige är att köpa Idominsalva och såna där vanliga Tepe-tandborstar, för det finns inte här. Om någon själsfrände kommer till USA kan jag rekommendera:

Dayquil och Nyquil. Riktig medicin-medicin i flytande form som får en på benen när man är sådär obestämbart sjuk. Gör dock inte som Emma och Oscar och ta Nyquil på dagen av misstag, då får man avbryta beöket på MoMA och gå hem och sova istället.

Carmex. Lypsylliknande grej som räddar vintertorra läppar. Dessutom en av få läpprodukter killar verkar kunna använda helt avslappnat.

Excidrin Extra Strenght. Har aldrig stött på en bättre huvudvärkstablett.

OPI Nagellack. Minst lika bra som dyra märken, men för 8 dollar flaskan. Kommer med nya färger hela tiden, det är som knark. Eller smågodis.

Cuticle Away, en gegga som man stryker på nagelbanden och låter sitta någon minut, och när man sedan tar bort den är nagelbanden salongstjusiga. Magi!

Clear Eyes är det ju många som älskar men jag får snarare ont i ögonen av det. Någon som har tips på vilken sort man ska ta?

I övrigt kan jag rekommendera Humex om man blir sjuk i Frankrike. De (fransmännen) är även grymma på skavsårsplåster.

Det var allt för tillfället.