Hjälp del 2

  • 2 min

Fråga 6. Jag har pluggat X och jobbat med Y och är intresserad av Z, vad tusan ska jag göra med mitt liv?

Åh. Jag är glad och hedrad över att du frågar mig, men jag vet faktiskt inte. Vill man jobba med reklam är Berghs den absolut säkraste och enklaste vägen. Men man kan komma från helt andra håll, som jag gjorde. Jag tror att man aldrig vet vad man ska göra. Livet är en arbetshypotes. Jag funderar varje dag på om jag gör rätt saker och vad som skulle vara alternativet. Det är bara så det är. De som verkar tillfreds tror jag inte är de som har hittat rätt, det är de som har accepterat att det alltid kommer att vara lite oklart vad som är rätt och inte.

Men som princip tror jag att man ska akta sig för att vara för bestämd. Det lättar på pressen. Man behöver inte ”vara” ett yrke, eller en personlighet, eller en åsikt. Man gör något just nu, och när förhållandena ändras gör man själv det också. Jag tror inte att jag alltid kommer att bo i New York eller alltid jobba med reklam eller alltid blogga. Men just nu gör jag det, och det är inte mindre värt för att jag inte tror att det kommer att vara för evigt.

Och så tror jag att man alltid ska tänka på vad man själv kan göra för andra. Nu är jag ute på farligt djupt meningen-med-livet-vatten här, men om man vill känna att det finns en poäng med att gå upp ur sängen på morgonen ska man göra så lite som möjligt för sin egen skull och så mycket som möjligt för andras. De andra kan vara ens kunder, ens kollegor, ens barn, ens vänner, ens bloggläsare, minkar eller barn som far illa. Det spelar inte sa stor roll så länge man bryr sig på riktigt.

Sådärja. Det här blev långt, men jag hoppas att ni förstår och känner att ni har fått svar på i alla fall någon av de här stora, svåra frågorna. Ni är så duktiga allihop, det kommer att ordna sig!