Helgtips!

  • 1 min

Många har redan tipsat om dokumentären Framgångsfällan som just nu finns på SVT Play, och det måste jag också göra. Om inte annat för att den har många märkliga klippbilder, som den här mannen i kostym som simmar i en näckrosdamm: 

I början tyckte jag att den var lite tråkigt pga… helt otroligt självklara saker de sa. Att ”ekonomi” inte finns på riktigt, att västvärlden alltmer liknar en oligarki, och så vidare. Men ju längre jag tittade insåg jag att det nog var en av de bättre sammanfattningarna av läget jag har hört. Trots klippbilderna. Så skicka till alla ni känner som vill veta lite mer om tillväxt och bankkriser.

Något som slog mig när jag såg den var också att, som vanligt, alla pratade om multi-nationalla företag som någon slags spöke eller varelse. Inte en enda gång nämndes en ledare för de företagen vid namn. Det tycker jag är konstigt. Det är ju trots att människor som fattar besluten på såväl storbanker som multisar, och det är så klart dem man borde prata med om man vill ha förändring. Hoppas på det nästa gång.

Ha en fin helg!