Hejdå Facebook.

  • 1 min

Den här veckan är det Cannes Lions, reklambranschens viktigaste internationella tävling med tillhörande vecka av seminarier, möten, villafester och ett evigt letande efter taxi. Jag är tyvärr inte där i år, men jag hoppas att alla ni som är det har kul och vinner alla priser ni vill ha.

Det finns dock ett problem. Det började faktiskt redan i slutet på förra veckan, med postningar av packningar, spridande av obegripliga appar och foton från forra året. Och idag, idag var det klippt. Min Facebook-feed har förvandlats från ett ganska trevligt ställe där jag hittar roliga artiklar och blogginlägg, bilder på nåt kul någon gör och kanske får höra en ny låt, till ett groteskt reklamträsk. Jag vet inte vad det är som gör att människor som i vanliga fall är roliga, artiga och socialt välfungerande just den här veckan beter sig som skrytiga femåringar. Men jag pallar inte. Pallar inte läsa samma uppdateringar femtusen gånger. Jag har fattat att ni är pa shortlist. Jag har fattat att ni dricker rosévin. Och hade jag inte fattat det har någon annan av våra 348 gemensamma kompisar redan berättat det.

Men. Jag har försökt förut, och inget, inte ens riktigt sura blogginlägg, kan få folk att sluta posta bilder på 200-kronorsöl i motljus. Så därför tar jag, på riktigt, paus från fejan hela den här veckan. Behöver ni nå mig finns jag på Twitter, mail eller Instagram. Och jag lovar att läsa om alla era framgångar i någon av de fem miljoner branschtidningar som finns och gratta er som sig bör.

Ha det toppen nu!