Heja Hedvig!

  • 1 min

**UPPDATERING**

Bloggen är startad! Den heter Hedspin och kan följas här. Jag ser fram emot att ta emot 100 Wattaren i Smartkategorin i höst. 100% måluppfyllnad på några timmar med noll kronor i insats måste ju vara omöjligt att slå. 

Det händer inte så ofta att en tänker oj vad det saknas bloggar i universum pga… det finns alldeles för många bloggar i universum. Men om det är någon jag skulle vilja se mer av i egen kanal så är det Hedvig Hagwall Brückner, som är kreatör på reklambyrån King. Hon är smart, analytisk och inte det minsta rädd för att ryta ifrån när det behövs. På senaste tiden har hon varit fullkomligt on fire med debattinlägg om bland annat bristen på kvinnliga reklamfilmsregissörer och Carl-Philip Bernadottes (icke existerande) claim to fame som designprins.

Anledningen till att jag gillar Hedvig så mycket är att hon inte fegar. Hon är mitt i smeten i den svenska reklambranschen (något som jag har undvikit de senaste åren även om jag fortfarande har en massa kopplingar dit), och säger vad hon tycker även om det riskerar att såra någon hon någon gång skulle kunna behöva. Visserligen har hon bevisat femtusen gånger om att hon är bra på sitt jobb, så man skulle kunna tycka att hon kan unna sig den lyxen. Men det är nästan ingen i hennes position som gör det. Det är otroligt uppfriskande med ett brott mot regeln att inte skita där man äter.

I väntan på att människan gör det hon är mer eller mindre skyldig och startar en egen blogg eller reguljär krönika kan man läsa den här intervjun.