Hej alla PR-byråer, bra jobb ni gör

  • 1 min

Okej, jag vet att jag har skrivit om det här förr, men jag måste igen. Sorry. Jag är så jävla trött på PR-byråer och pressreleaser att jag inte vet vad jag ska ta vägen.

Jag blir glad när någon mailar mig ett jobb de har gjort. Berättar lite om bakgrunden och vad planen är framöver och skickar med en länk. En person med ett namn som faktiskt har jobbat med kampanjen och som vet vem jag är och vad jobbet handlar om. Två tummar upp.

Jag blir absolut inte glad när xyz@storaprbyrån.se skickar mig ett jäkla massmail med ett sorgligt försök till personifiering genom ett Hej Nina, bra blogg du har.

För det första:
Bara tanken på att de säkert fakturerar tusen spänn i timmen för att copypejsta mailadresser från en lista. Blir helt vansinnig.

För det andra: Jag är inte journalist. Det är inte mitt jobb att läsa pressmeddelanden. Ni mailar min privata mailadress utan någon som helst aning om vem jag är. Jag har hamnat på någon lista någonstans och jag blir aldrig av med er för till skillnad från spam kan man inte blocka era adresser för ni är OLIKA personer hela tiden. Blir helt vansinnig.

För det tredje: Om ni nu vill att jag ska skriva om er förbannade bok/film/kampanj, ge mig då för tusan något att skriva om. Det är väl för sjutton inte nyhetsvärdigt att ett varumärke gör en reklamkampanj. Det händer tusen triljoner gånger om dagen. Har för mig att det där med nyhetsvärdering var med i Samhällskunskap A på gymnasiet, det var mycket pedagogiskt förklarat.

Ah, härligt med ett litet fredagsutbrott så här. Hoppas att alla, utom ni som skickar de bedrövliga PR-mailen, får en fantastisk helg. Själv ska jag gå in i fas 2 av min detox som innebär att jag bara får äta broccoli, blomkål, brysselkål, spenat, äpplen och päron i tre dagar. Deppo. Men! Sen kommer jag aldrig mer att bli sjuk. Och dessutom få sjukt snygga celler.

Vi hörs på måndag!