Hej!

  • 1 min

Förra sommaren var jag på en middag där jag nästan inte kände någon. Jag är verkligen sämst på såna grejer, flackar med blicken och vet inte vart jag ska ta vägen. Därför blev jag så himla glad när en kille som fram till mig, presenterade sig och frågade Jaha, så vem är du då? Jag började svara, och då avbröt han mig och sa nej nej nej, jag undrade inte vad du gör, jag undrade vem du är? Jag har aldrig velat slå ner någon så mycket i hela mitt liv. Jobbiga pretentiösa himla människa!

För mig är den jag är och det jag gör ungefär samma sak. Framför allt är jag reklamforskare och lärare på Handelshögskolan i Stockholm. Jag är också föreläsare, krönikör, jämställdhetskämpe och fram till förra veckan drev jag en av Sveriges största politiska bloggar. Och sist men inte minst är jag författare till boken Meningen Med Hela Skiten som är en tankebok för folk som precis som jag gärna blandar ihop det de gör med den de är.

Jag tycker nämligen inte att det är något problem att röra ihop de grejerna så länge det man gör stämmer överens med ens värderingar. Jag tycker till och med att det vore urtråkigt att gå runt hela livet och göra en massa grejer som inte hade något att göra med den man är.

Den här platsen kommer därför att handla om sånt jag gör och tycker är viktigt. Som att ifrågasätta varför vi jobbar så himla mycket (medan andra inte jobbar alls), diskutera varför det fortfarande är provocerande att tycka att föräldrar borde dela på tiden med sina barn, eller försöka övertala Lindex att sluta drapera det offentliga rummet med objektifierande bilder av kvinnor.

Om du tycker att det låter kul så får du gärna hänga med!