Gott nytt år!

  • 2 min

Hoppas att ni inte har alltför ont i huvudet. Det här inlägget har jag tidsinställt, så tyvärr kan jag inte rapportera hur jag mår. Men idag är i alla fall andra dagen på 2012, och 2011 kan man se i backspegeln. För ganska precis ett år sedan publicerade jag en lista över min månadslöften för 2011. Tänkte att det är dags att utvärdera hur det gick.

1. Att skaffa en hemförsäkring. Japp, det gjorde jag. En gång till nu när jag flyttade.

2. Att åka till San Francisco. Gjorde och gillade.

3. Att lära mig vad olika fiskar heter på engelska. Utom salmon, den kan jag. Kan inte påstå att jag kan alla, men betydligt fler än för ett år sedan. Vi säger godkänt på den här med.

4. Att titta på ett TED i veckan. Nope, inte i närheten. Fail.

5. Att åka till New Orleans. Nope. Fail igen. Får flyttas över till nästa års lista.

6. Att lära mig dricka whisky. Ja för tusan! Det var lättare än jag trodde. Älskar whisky nu.

7. Och äta ostron (dock inte samtidigt). Det med! Tog typ tre gånger så hade jag en ny favoriträtt.

8. Att påbörja en barnbok. Att skriva den, alltså. Megafail. Mindes inte ens att jag hade den här.

9. Att få in ordet hasha med tillhörande irl-symbol i Urban Dictionary. Gjordes ej. Däremot gjorde ju Tore Hammar symbolen, som vi nu har döpt om till flashtag, live i Kvällöppet för några veckor sedan. Så nästan!

10. Att åka till Miami. Nä, men ska kanske åka nu i februari. Hoppas.

11. Att acceptera att även om jag hatar ordet livspussel, har andra rätt att använda det. Har inte hört det här ordet på länge. Var det typiskt 2010 kanske?

12. Att försöka göra reklam som säljer grejer och dessutom gör världen lite roligare. Försökte gjorde jag, men lyckades inte. Avslutar just nu mitt första helt produktionslösa år som reklamare. Känns svinkonstigt, framför allt för att man jobbar så mycket men inget liksom händer. Så kan det gå.

5 av 12 alltså. Inte jättebra, men helt okej. Och för 2012 då? Jo, resmålen flyttar jag nog bara över. I januari blir det konsumtionsfri månad. Och löfte nummer 12 måste naturligvis stå kvar, med emfas på ordet försöka. Det får nog räcka för den här gången.