Girls

  • 1 min

Nu har jag sett fem avsnitt av TV-serien Girls, som det ju har tjatats massor om på senaste tiden. Den är skapad av underbarnet Lena Dunham (26 år!!!) som också spelar huvudrollen, och handlar om några tjejer och killar i 23-årsåldern som bor i New York och försöker få till livet.

Girls har ställt till ett himla rabalder eftersom både brudarna och dudesen i serien liksom bara får vara. De får ha värdelösa relationer, könssjukdomar, deppiga jobb och oerhört pinsamt sex och ändå inte vara helt miserabla. Och så får tjejerna vara roliga och killarna ledsna.

Det är ju lite sorgligt att något så enkelt och helt självklart (så är ju livet, liksom) kan skapa så mycket uppmärksamhet, men samtidigt är det ju himla skönt att det görs. Och jag garvade oerhört mycket (bedrövligt ofta av igenkänning). Min enda invändning är att karaktärerna är lite väl stereotypa, typ tjock-och-rolig eller sexuellt-utlevande-men-trasig-inombords.

Men. Oavsett det är Girls ett så himla bra steg i rätt riktning. Skulle lätt sätta mina egna tonårsbarn framför den om jag hade några.