Full Patte

  • 1 min

Kanske det absolut lylligaste med att ha en blogg är att man ibland får tillgång till olika saker på FÖRHAND. Ibland filmer, ibland böcker, ibland ätbara saker. Och ibland, som nu, TV-serier. Jag har nämligen fått förhandskika på några avsnitt av Full Patte, som började gå på SVT Flow förrförra veckan.

Full Patte är alltså Bianca & Tiffany Kronlöfs och Sara Haags nya serie som SVT beskriver som ”skruvad humor”. Och det är skruvat, om man tycker att det är märkligt med en serie där personer av ett kön spelar alla bärande roller, och en person av det andra könet mest finns med som ett dekorativt och lite skoj inslag. Oj då, det var visst en beskrivning av nästan all humor som finns i hela världen. Alltså: inte så himla skruvat.

I de första två avsnitten är det precis det jag blir lite besviken på. För den som har sett systrarna Kronlöfs tidigare grejer är det ganska förväntat, både i estetiken och själva humorn. Jag inser samtidigt att det är förväntat för mig, som hänger i media- och jämställdhetskretsar, men antagligen inte för så många andra. Om man tittar på hur TV-utbudet brukar se ut ÄR det skruvat med två tjejer som springer runt nakna utan att försöka vara sexiga, som äter korv med majonnäs och skämtar om uteliggare. Ändå har jag lite svårt att känna att det lyfter. Men i avsnitt tre händer nåt. Det blir politiskt på riktigt, och kul på riktigt.

Jag tror att Full Patte mår bra av att ses i ett svep, precis det som SVT Flow är byggt för att underlätta. Då kommer man in i världen där det känns helt rimligt att karaktären Snubben hulkgråter ut sin kärlek till Filip och Fredrik. Jag fattar inte riktigt varför inte SVT släpper alla avsnitt på en gång? Anywho. Jag tänker vänta tills allt är ute, och sen blir det Full Patte-maraton. Med varmkorv som snacks.