Fredrik & Filip

  • 1 min

Den senaste tiden har jag blivit helt besatt av Fredrik & Filips podcast. Jag försöker att inte lyssna på den när jag är bland allt för mycket folk eftersom jag då och då tvångsskrattar och om man gör det när folk är i närheten framstår man som en knäppis. Inte för att det är särskilt ovanligt i den här stan, men ändå.

Dock har jag märkt att det är nästan omöjligt att återberätta skämten. Försökte häromdagen förklara det roliga i att John Cleese enligt en affisch är humorens Beatles, men det gick inte alls. (Nu märkte jag att datorn automatiskt ändrar humoren till humören vilket gör det hela ÄNNU roligare). Hur som helst, för att uppleva det här i första person, lyssna på avsnitt 18.

Jag vet inte varför jag gillar de där killarna så jäkla mycket. Kanske är det för att de känns ungefär som de flesta jag känner fast lite smartare och lite roligare. Man kan liksom skrocka igenkännande och känna sig inkluderad i Mediasverige. Vilket i och för sig är som att applådera åt en skämt istället för att skratta åt det vilket herrarna ifråga totalsågar i ett annat avsnitt.

Podcasten laddas ner via iTunes eller Aftonbladet. Nu hoppas vi bara att de lyssnar på P3s lista och fyller på sitt kommande program Nittileaks med lite 90-talskvinnor. Cia Berg! Leila K! Kajsa Mellgren! Herregud vad jag längtar!