Fort Tilden

  • 1 min

Häromhelgen gjorde jag mitt bästa i New York hittills. Alla som är i den här stan en lite längre tid under den varmare årstiden borde göra det. Man borde åka till hipsterstranden Fort Tilden.

Fort Tilden är en del av Rockaway Beach, men ligger längre bort och är ett naturreservat. Man tar båten från Pier 11 (i Financial District). Den kostar 25 dollar tur och retur och är utrustad med en fenomenal men något överprisad bar (Bloody Marys på utvägen, margaritas på hemvägen). Efter en mycket trevlig båttimme är man framme här: 

Bilden är Sandras.

Det ser alltså ut som Österlen eller Es Trenc på Mallorca. Det finns inget att köpa eller göra. Det är tyst och luktar hav och gräs (både den gröna och den rökbara sorten). Och det bästa av allt: varken barnfamiljer eller Jersey Shore-typer hittar av någon anledning dit. Istället befolkas stället av par och små gäng av människor mellan 20 och 35 som hänger, badar och kastar amerikansk fotboll.

Det bästa av allt är att när man är klar med sin Mallissemester kliver man in i teleportören och en timme senare går man ut och då gör man det i New York. Helt sjukt, faktiskt.

Det här ska jag göra varje lördag hela augusti.