Ett brev: uppföljning

  • 1 min

Jag fick väldigt snabbt svar på mitt mail till Eric Legge. Det var ett standardiserat brev, vilket man ju kan förstå eftersom det är många som jag som har reagerat på det som har hänt.

Eric skriver att den senaste tiden har varit jobbig för honom och hans familj och att han har fått ta emot regelrätta hot om våld under vad han själv beskriver som en ”häxjakt”. Om det stämmer gör det mig såklart oerhört ledsen. När såna här saker händer kan jag bli nästan hög på internet, när man ser hur människor som inte känner varandra samlas runt något man tycker är viktigt och gör en gemensam ansträngning för att ändra på det. Men i samma stund folk börjar använda samma metoder och retorik som var det man vände sig mot i början, är ju hela projektet meningslöst.

Eric förklarar i mailet att han står fast vid åsikten att Tomas Gunnarssons beteende är ”vidrigt”. I övrigt fick jag egentligen ingen ny information i mailet som gör att mitt förtroende för Spectacular Studios ökar, eller som får mig att ändra åsikt om det som har hänt. Så då får vi helt enkelt vara överens om att inte vara överens. Men oavsett vilka övertramp någon gör, eller hur fel man tycker att de har, förtjänar de aldrig, aldrig att hotas. Att någon skulle vilja ens tänka tanken på att bli våldsam mot någon på grund av några bilder och blogginlägg är faktiskt helt obegripligt, och det gör verkligen inte diskussionen om jämställdhet någon tjänst.