En utmaning

  • 2 min

Ylva som skriver bloggen Förpackad på Cap&Design gav mig en bloggutmaning, som helt enkelt går ut på att man ska lista åtta saker om sig själv som läsarna kanske inte visste. Låt oss prova.

1. Jag är lång. Det är ju helt självklart för mig, men jag träffade en person jag tidigare bara haft kontakt med via internet och hen utropade: Men herregud, jag trodde att du var jätteliten! Det är jag alltså inte. Mäter 180 centimeter, alltså bortåt 190 med klackar eller platåsulor som jag för tillfället älskar.

2. Jag har jobbat som skidlärare en säsong. Det var helt fruktansvärt. Stod i barnbacken och plogade i fyra månader. I betalning fick jag typ 70 spänn i timmen (de dagar det fanns jobb), utskällningar av danska föräldrar och förfrusna kroppsdelar (näsa, fingrar och tår är fortfarande inte ok). Lärde mig en jävligt välbehövlig läxa om precis hur dåliga vissa jobb är.

3. Min första dikt skrevs någon gång på sent 80-tal och lyder såhär: Våren kommer, vermen kommer. I skogen vaknar liv igen. Nu kommer vermen till vårt hus, ute tends en stråle av ljus. Våren blomstrar i vitt och glatt, sommaren kommer med ett verklit skratt. Den finns inramad på vårt landställe. Blir rätt så stolt över att jag trots allt hade någon slags språkkänsla, även om motivet och stavningen lämnar en del i övrigt att önska.

4. Just nu lyssnar jag cirka jämt på de här låtarna:

De två olika sidorna av singellivet, kan man säga att de representerar.

5. Jag har inte läst en enda poäng genusvetenskap och typ två böcker om feminism, totalt. Har skrivit en inlägg om det som heter Fulfeminism men jag får inte riktigt till det, så har inte publicerat det än. Hur som helst är det så det känns, att alla andra är fina feminister som kan en massa om strukturer och queer, och jag är bara en arg fulfeminist som snubblar över idiotier hela tiden.

6. Jag hatar att springa. Det är lite sorgligt, för jag har ett jättestort behov av att röra på mig precis hela tiden och löpning skulle ju vara en enkelt sätt att ta hand om det. Men jag HATAR det. Vilken annan sport som helst är bättre.

7. Förut var jag morgonmänniska, men jag har tappat det. Så nu är jag varken kvälls- eller morgonmänniska. Skulle helst vilja sova från 11 till 10 varje natt.

8. Jag hatar uttrycket ”allt” som i ”allt fler svenskar skaffar katt” eller ”allt mer mat slängs”. Jag vet inte varför, men det finns något otroligt störigt i att det låtsas vara specifikt utan att vara det. Det låter mycket, men säger egentligen ingenting.

Med det vill jag önska er en MYCKET trevlig fredag (ikväll ska jag få gå på mitt första Adamskypartaj på evigheter, jippii!) och fråga vem ni tycker att jag borde skicka utmaningen vidare till? Har helt slut på idéer.