EN BOK!

  • 1 min

En morgon i december när det snöade som sjutton träffade jag Christina Knight och åt frukost. Vi pratade i flera timmar om reklam, jobb, misslyckanden och läskigheter. Och det känns ju sjukt surrealistiskt, men snart kan man läsa resultatet av den samtalet som ett kapital i den här boken.

Så här säger Christina om projektet: ”När jag undervisar får jag alltid frågan om hur det är att vara kvinna i min bransch och hur jag orkat stanna kvar så länge. Unga kvinnor som jag är mentor åt undrar ofta var de kan hitta reklamkvinnornas erfarenheter och historia. Det är uppenbart att det finns en brist på synliga, inspirerande kvinnliga förebilder. Det var helt enkelt dags för den här boken”

Medverkande i boken är tyyyyyp Mary Wells Lawrence, Susan Hoffman och Anna Qvennerstedt. Och så lilla jag då. Och man ska inte förminska sig själv bla bla men helvete vad fantastsikt att få vara i sällskap av riktiga legender.

Jag är så himla glad att den här boken är skriven. Jag är så himla glad av OLIKA ger ut den med motiveringen  ”Den här branschen har stor makt att påverka vilka bilder och förebilder som reproduceras i vårt samhälle, vilka människor som får synas och ta plats och vilka beteenden som uppmuntras. Desto viktigare att reklamen skapas av både kvinnor och män och att kvinnor stannar kvar på de stora byråerna.” Och jag är så himla glad över att få ha varit med och bidragit på ett hörn.

Boken släpps den 8:e mars, men redan nu kan man lägga en bevakning på Bokus så får man ett mail när den går att köpa. I så fall klickar man här.