Efterlysning!

När jag är ute och föreläser om reklam och ansvar får jag ibland frågor från publiken om det finns byråer som jobbar aktivt med de här frågorna. Alltså: finns det företag inom reklam, PR, varumärken och design (etc.) som har det som en del av själva arbetsprocessen att reflektera kring makt och ansvar, som jobbar normkritiskt, eller väljer kunder på vissa premisser som har med exempelvis mångfald att göra?

Det finns några som spontant brukar dyka upp i mitt huvud, men jag misstänker att det är många fler som jag inte riktigt har koll på. Därför tänkte jag göra en efterlysning.

Du som är jobbar på en byrå där frågor som etik, mångfald, ansvar, hållbarhet eller så är en del av arbetsprocessen kan väl kommentera på det här inlägget, eller maila mig, och berätta vad ni heter och på vilket sätt ni arbetar, så sätter jag ihop det till ett inlägg som studenter och andra intresserade kan utgå ifrån. Som Rättis tänker jag att jag inte faktagranskar det som sägs, utan fungerar som en samlingsplats. Man får såklart även tipsa om en arbetsplats där man inte själv jobbar. Och förhoppningsvis kan listan även bli en inspirationskälla för företag som är nyfikna på hur andra jobbar med de här frågorna.

Förväntar mig att omedelbart höra från exempelvis Volontaire, Åkestam.Holst och Garbergs som jag vet håller på med det här på olika sätt. Ni andra: hit med infon så fixar jag!