Djurfri måndag

  • 1 min

För ungefär ett år sedan började jag med köttfria måndagar. Då hade jag ingen aning om att jag ett par månader senare skulle ha köttfria nästan alla dagar (aka Kött som tårta-principen). Det blev bara så eftersom ju mindre kött jag åt, och ju fler roliga veggorecept jag lärde mig, desto mindre behövde jag djuren på min tallrik.

Min väg till att bli veggo var så himla rolig, vilket förvånade mig lite. Jag har alltid trott att vegetarianer känner att de ger upp en massa, men så är det inte. Man skiftar perspektiv med tiden. För mig började det som sagt med köttfria måndagar, sedan åt jag bara kött jag visste var det kom ifrån, sedan bara på helger, sedan bara när jag blev bjuden, och nu… typ nästan aldrig. Jag äter fisk eller skaldjur någon gång ibland, och rött kött om jag blir riktigt himla supersugen. Vilket nästan aldrig händer, och när det händer blir det typ en skiva salami för sen är man nöjd.

Därför är jag ganska spänd på vad som kommer att hända när jag från och med idag inför måndagar som inte bara är köttfria, utan helt djurfria. Bort med mejeriprodukterna och äggen alltså. Framför allt gör jag det för att jag vill tvinga mig själv att bli bättre på att laga veganskt. Det är så himla lätt att fastna i ost-med-något-till-träsket när man ska laga vegetariskt, men nu måste det alltså ifrågasättas i alla fall en dag i veckan.

Så! Har ni några bra tips på sajter/appar/böcker med veganrecept? Helst såna som inte använder ersättningsprodukter (typ quorn och sojafärs och sånt, tycker det är asläbbigt). Och helt såna som är jättegoda och fina. Tick tack!

några tidigare djurfria experiment och disken på Hermans. Fy vad jag älskar Hermans.