Die Hipster Die

  • 1 min

Hipsters. De finns i Sverige också, eller i alla fall fanns de för några år sedan. Några snubbar hade Wayfarers och rutiga skjortor, Hanna Fahl sjöng en rolig låt och så var det inte mer med det.

Här i USA är fenomenet väldigt levande, mycket större och framför allt mer omdebatterat. Om man letar upp termen i Urban Dictionary får man en hint om omfattningen. 35 sidor med definitioner.

Via Azin hittade jag det här:

Och via Magnus den här:

Simon berättade när vi var i San Francisco att han hade upplevt närmast en lynchmobbstämning när ett mycket litet barn han mötte på gatan började peka på honom och skrika Hipster Attack! Hipster Attack!

Det är uppenbarligen något som genomsnittsamerikanen finner mycket provocerande med människor i tajta jeans och asymmetriska frisyrer som dricker billig öl och försörjer sig som konstnär/DJ/student/fotobloggare.

Jag har funderat på det här, mycket noga. Men jag kan inte fatta det. Vad är grejen? Varför är hipsters mer irriterande än exempelvis de Jersey Shore-liknande människor som finns överallt? Om NY Post tar sitt uppdrag på allvar förtjänar den frågan en utredning.