Detoxen avslutad!

  • 1 min

I slutet av förra veckan fick jag äntligen slänga tomma burkar som tidigare innehållit pulver och piller och åter fylla kylen med processad mat. Lyckan!

Det här var mitt livs första detoxkur och jag måste säga att det inte var så svårt som jag trodde. Tio dagar går rätt fort. I början kände jag mig hemskt trött. Sen blev jag lite piggare, men då bestämde sig istället mitt ansikte för att bli alldeles flottigt och flammigt och märkligt. Mia som är något av en expert på sånt här berättade att det är helt normalt, det blir så när gifterna går ur kroppen (blä!). Det ordnade hur som helst upp sig och mot slutet mådde jag prima.

Det svåraste att vara utan var helt klart kaffe. Inte för att jag saknade själva drycken så mycket, men KÄNSLAN. Av att vara med. Jag fann mig själv stående utanför Starbucks och stirra in genom fönstret som flickan med svavelstickorna. På alla där inne med sin gemenskap av skummad mjölk och espressoshots. Att jag hellre skulle dö än att beställa en chailatte med sojamjölk kan eventuellt ha bidragit till mitt utanförskap.

Nu hoppas jag att det har innebär en höst och vinter av god hälsa och allmänt pepp. Den som är nyfiken kan läsa mer genom att gå in på Metagenics hemsida och klicka på fliken metabolic detoxification.