Det märkligaste inlägget jag någonsin har skrivit.

  • 2 min

Då har det blivit dags. Jag har funderat i några månader, vetat helt säkert i några veckor, och nu är det alltså dags att berätta: Det här är den sista veckan för den här bloggen.

Reaktion-pic när jag ens tänker tanken. 

Jag har bloggat i över åtta år totalt (gawd). Under den tiden har jag tagit examen, börjat jobba, flyttat till New York, flyttat hem, börjat forska, skrivit en bok, kraschat två förhållanden och bytt klädstil fler gånger än jag kan räkna. Och nästan varje dag har jag påtat ihop mer eller mindre lyckade inlägg om allt möjligt jag tänker på. Det har handlat om reklam, jobb, böcker, film, New York, miljö, veganrecept och jämställdhet. I början för ungefär fyra läsare. Nu för 40 000, en bra dag.

Jag älskar bloggen och jag älskar er som läser. Så jag måste göra en klassisk it’s not you, it’s me. Det är jag som behöver tid och lugn att fokusera på mitt jobb. Och hur mycket jag än vill, så går inte det när man samtidigt ska ut med tankar och texter och mail och möten. Det blir varken hackat eller malet, och är det något jag har kommit fram till de senaste åren är det att jag inte trivs med att jobba så. Något (eller ganska mycket, ärligt talat) måste läggas ner, och detta något blir allt utom min forskning.

Det klassiska sättet att sluta blogga är att låta det rinna ut i sanden. Uppdatera mer och mer sällan tills ingen riktigt orkar titta in längre och till slut, efter flera veckors eller månaders tystnad, så dyker det upp ett ursäktande inlägg om att livet kom emellan och att bloggen läggs på is tillsvidare. Precis som riktigt trista och oepiska förhållanden, alltså. Så tycker inte jag att vi ska ha det. Därför gör jag så här istället, så rakt och ärligt det nu kan bli genom ett wpadmin-interface. Hoppas att ni tycker att det känns ok.

Så vad händer nu då? Tja, den här veckan tänkte jag köra på precis som vanligt. Den 31/8 kommer sista inlägget. Och självklart finns jag här fram tills dess för att svara på frågor/tankar. Är det något du undrar? Något önskeinlägg som borde skrivas? Något annat vi borde prata om? Kommentera eller maila så gör jag mitt bästa för att svara/styra/lösa!