Det här var ju himla bra ju.

  • 1 min

Skolverkets rekryteringskampanj För Det Vidare gör mig jätteglad. Kan inte minnas sist jag både kände mig träffad av en kampanj och dessutom ville dela med mig av den, även till kompisar som inte jobbar med reklam.

Idén är enkel: Kända personer söker upp sina gamla lärare och tackar dem för vad de gjorde någon gång för 5-20 år sedan. Det hela filmas. Lärarna intervjuas. Och ta mig sjutton om jag inte vill bli en av dem, nu på studs.

Kanske är det för att det inte alls är inställsamt, men ändå väldigt gulligt. Kanske är det för att kändisarna spelar precis rätt roll, den som indragare, men sen får vara sig själva. Kanske är det för att jag blir påmind om alla mina egna gamla lärare som var så himla bra och viktiga.

Det slår mig också att alla elever säger samma sak: Den bästa läraren var den som såg en. Som tog en på allvar. Som fick en att känna sig vuxen och viktig trots att man bara var 8/14/17 år. Det minns jag också. Åh vad man gillade de människorna. En sån ska jag bli när jag blir vuxen, tänkte jag. Vet ej hur det gick med det, men det är en bra ambition i alla fall.

Ha en strålande helg!