Det enda man kan vara säker på är att det inte blir som man har tänkt sig

  • 1 min

Sitter på jobbet nu och det är lite sent. Inte jätte, men de flesta har packat ihop för dagen. I morgon bitti har vi förpresentation för en kund vi precis har börjat jobba med. Förpresentation hade vi aldrig i Sverige, men nu har jag lärt mig att det är mycket viktigt. Det är då man får marknadschefen på sin sida innan den riktiga presentationen.

Hur som helst gillar vi vara idéer. Det var en knepig brief, men vi har löst det rätt så snyggt. Vi har pysslat i veckor för att få det att verkligen stämma. Strategin är vattentät och nu jobbar vi kväll för att allt ska vara precis så smart och snyggt det kan bli.

Då slår det mig. Att av alla briefer vi hittills har fått, är det bara en som har lett till att det i slutändan blev reklam. Inte för att kunden inte gillade det vi presenterade eller så (i de fall de fick se det), utan bara för att de bestämde sig för att de nog inte behövde reklam i alla fall. Just nu. För just den här grejen.

Då blir man rätt sugen på att packa ihop och gå hem. Fast någonstans där borta lyser ändå hoppet. Kanske den här gången. Kanske kanske.