Den här veckan alltså.

  • 2 min

Imorgon skulle jag åka hem till Sverige. Men vips kom en storm och nu har jag inkvarterat mig hemma hos Max på obestämd tid. SAS tyckte nämligen att det var helt rimligt att ha söndagsstängt i sin kundtjänst när tusentals passagerare är strandade och förvirrade. Och så tyckte de att de inte heller ska skicka ut några mail med info eller uppdatera sin Facebooksida. Nu får jag vänta några timmar tills det blir måndag morgon i Sverige så att jag kan ringa. För det går inte under några omständigheter att boka om sin biljett på nätet.

Uppdatering: Nu har jag suttit i telefonkö i 45 minuter. Det var två samtal före mig i kön. Nu är det ett. Det är mitt i natten här, morgon i Sverige dit jag måste ringa pga min resa är bokad för Eurobonuspoäng som då kan man inte använda vanlig kundtjänst. jag svär på att jag kommer att börja böla vilken sekund som helst. För helvete SAS, svara i telefon så jävla svårt kan det väl ändå inte vara? 

Uppdatering 2: Efter 54 härliga minuter på transatlantisk mobillina fick jag svar! SAS-personen vill boka om mig till imorgon. Jag tyckte inte det var en jättebra idé eftersom flygplatserna enligt amerikanska myndigheter ska vara stängda då. Så jag föreslog onsdag. Då förklarade han att han aldrig har gjort en ombokning förut (?) och bad att få ringa upp när han hade ”kollat lite grejer”. Spännande. 

Uppdatering 3: Han ringde tillbaka. Men Eurobonussupporten öppnar inte förrän halv 9 svensk tid (halv 4 amerikansk tid, tjoho) så först då vet vi. Eller nåt. Ja, jag sitter väl här ett tag till då. 

Alltså är inte det så himla märkligt? Att lägga precis hur mycket tid och pengar som helst på kampanjer och skrävla om att planen kommer i tid men inte svara i telefon på en söndag, eller uppenbarligen en måndag heller för den delen?

Hur som helst, tur att man har vänner med en extra madrass och snälla ord när man sitter på brandtrappan och svär. För om jag i onsdags kände mig ganska färdig med New York är jag nu förbi färdig. Over and out, jag vill hem. Och allt mina inte så glada känslor kommer nu att kanaliseras mot SAS. Enjoy.