Cheerio!

  • 1 min

Ni vet de där små små kulturkrockarna som uppstår när man besöker ett annat land? Som inte spelar någon roll egentligen, men som ändå sätter griller i skallen på en just för att de är så underliga?

I USA finns cirka tusen såna grejer, men ingen är för mig konstigare än besattheten av flingor. Som i frukostflingor. Cornflakes, Cheerios, CocoPuffs osv. Alla äter dem. Alla äter dem överallt.

På lunchställena säljs små plastflingskålar som är färdigpreppade. Det enda man behöver göra är att fylla på mjölk. Man kan beställa flingor på varenda brunchställe. På jobbet har i princip alla kollegor sitt egna flingpaket stående på skrivbordet, som de går och gör sig en skål av lite då och då under dagen.

Jag har en viss förståelse för müsli, även om det inte känns som något man skulle äta publikt. Kan även köpa det här med oatmeal, som är amerikanernas andra besatthet (vilket är ungefär som havregrynsgröt tror jag, har aldrig testat).

Men när en 30+ person står och hänger över några skisser med en skål Frosties helt avslappnat i handen. Då känner jag att det där Greencardet är väldigt längt borta.