Catching the guy

  • 1 min

För en vecka sedan hade vi inbrott i vår lägenhet. Vi var inte där, men det var Erika som hyrde den av oss. Hon låg och sov i mitt rum när någon tog sig in via brandtrappan genom fönstret, plockade med sig alla värdesaker i vardagsrummet och gjorde om proceduren i några grannlägenheter.

Det är läbbigt när någon som vill en illa är inne i ens lägenhet. Men för min del överskuggas det obehagliga av känslan av att vara med i en 2-plusfilm som går på TV4 en sen onsdagskväll. Och det är ju faktiskt jätteroligt.

Steg 1, när 12 poliser invaderade lägenheten för att förhöra vittnen och säkra spår, fick jag tyvärr bara delta i via telefon från bryggan på Torö. Men resten av processen får jag hänga med i på plats. Som i tisdags, när Detective Nicholas Isolano knackade på vår dörr och slog sig ner vid vårt köksbord i en halvtimme för att uppdatera oss på den senaste händelseutvecklingen (komplett med fraserna We think we have a good chance at catching this guy och If you see anything suspicious, don’t hesitate to call me)

Nu patrullerar poliser på taken i området. Tunnelbanekorten som köptes med Erikas stulna VISA-kort kommer att spåras. Alla butiker som säljer använda elektronikprylar laddar upp serienumren i polisens databas. Om de fångar den skyldige kommer jag eller Sandra få vittna i rättegången. Längtar!

Just nu gick min kärlek till New York upp ungefär 17 procentenheter.