Boktipsy

  • 1 min

Nu är snart februari slut så jag tänkte att det skulle vara på sin plats att sammanfatta vad jag har läst hittills i år. Följande böcker hittade jag i bokhyllan:

Uppifrån: Olof Lagerkrantz – Om konsten att läsa och skriva, Bodil Malmsten – Mitt Första Liv, Shani Boianjiu – Det Eviga Folket är Inte Rädda, Bea Uusma – Expeditionen, Oliver Sacks – Hallucinations, Lotta Lundgren – Tio Lektioner i Matlagning.

Ej i bild: Lena Andersson – Egenmäktigt förfarande, som jag har glömt på jobbet (läste den precis som många andra i ett sträck under en dag, så den hamnade där jag blev klar med den) och Lena Einhorn – Siri, som jag gav bort till en medresenär på Gardemoen.

Jag kan inte recensera allihop, pga de är jättemånga. Men det säger ju något. Nämligen att de allihop är SUPERBRA. Så bra att de gick så fort och läsa att jag har hunnit allihop sedan årsskiftet trots att jag inte känner att jag har haft någon tid alls. Och så bra att jag skulle tipsa varenda människa att läsa allihop.

Om man ska dra någon allmän analys gillar jag tydligen just nu att läsa böcker som balanserar mellan verklighet och roman, där det ena får förhöja det andra, och där språket är viktigare än allt annat. KAN ju bero på att det är precis det jag försöker göra när jag inte läser, dvs skriver på mitt eget åbäke till bok.