Bästingar, del 2

  • 3 min

Några till favoriter när vi ändå är igång.

Clara Lidström, bloggare, entreprenör mm. http://www.underbaraclaras.com/

Clara och jag har på ytan inte så mycket gemensamt. Hon är gift, har en liten bebis och bor i ett hus i Norrland. Hon gillar lugn och ro och att baka, sy och pyssla. Hon klär sig i vintage och är frikyrklig och dricker inte alkohol. Eh, för att vara helt ärlig kanske man kan vända ut och in eller upp och ner på mig och där hitta Clara. Hur som helst har jag följt Clara i en herrans massa år och jag tröttnar aldrig. Dels tror jag att det är för att hon påminner mig om alla små val jag gör varje dag som gör att mitt liv är som det är. Det finns inget som säger att jag måste göra såhär, jag skulle kunna vara någon helt annan stans. Dels är det för att hon outtröttligt står upp mot alla de krafter som vill förminska henne till en cupcakebakande hemmfrukramare. Det är inspirerande.

 Emelie Thorén, skribent, DJ, bloggare: http://nojesguiden.se/blogs/emelie-thoren

Om Clara Lidström är min motsats på det praktiska planet, är nog Emelie min motsats på det mer emotionella. Jag började läsa hennes blogg ganska sent, för något år sedan, och fattade först ingenting. Blev helt ärligt livrädd. Hur kan en människa vara så öppen? En människa som dessutom är liksom känd? Emelie skriver om allt det där som alla gör och känner, men som ingen av oss andra vågar, eftersom vi har hårt regisserade bloggpersona som styr bilden vi kablar ut av oss själva. Vi låtsas att vi är tillgängliga, men i själva verket får våra läsare bara en liten skärva. Nu känner jag ju inte Emelie, men jag får känslan av att vi får hela henne, vilket är både intressant och inspirerande.

Natashja Blomberg bloggare och skribent, http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/

Jag VET tjatigt som tusan. Men Natashja är ett geni som har förändrat mitt liv, på allvar. Jag älskar att hon pendlar mellan att släppa in oss i sin egen vardag med alla problem det innebär att försöka hjälpa sina barn till att bli självständiga individer, och att lyfta upp viktiga frågor på ett allmänt plan. Jag älskar att hon blir arg och inte tummar på sina principer vad än folk kallar henne. För hon har rätt och de andra har fel, och historien kommer att visa det,

Jason Diakté (Timbuktu), musiker

Jag lyssnar inte jättemycket pa Timbuktu, men så fort jag ser Jason i något sammanhang måste jag bara läsa/kolla/lyssna. Spelar ingen roll om det är ett sommarprat eller en sportlovskonsert på after skin i Åre eller ett avsnitt av Så Mycket Bättre. Jag vill vara hans kompis. Jag vill prata politik och musik och höra fler av hans historier. Han verkar så himla vettig.

Annika Norlin (Säkert/Hello Saferide), musiker

Jag vet inte vad min Spotify skulle vara utan Annika. Det finns ingen känslostämning hon inte har skrivit en låt om. Det finns ingen som har fått mig att hoppa sönder så många parkettgolv. Att hon dessutom verkar vara en sund person, som gör precis det hon själv vill i den mängd som passar henne, gör mig alltigenom lycklig. Hon visar att man inte behöver vara perfekt och stark för att ha integritet. Precis som Emelie Thorén, egentligen. Det är något jag själv har jättesvårt för, och därför blir jag himla imponerad.

Det är två delar av min lista. Vad säger ni? Vilka är era bästa personer?