Att vara gift med en sån där feminist

  • 2 min

Lady Dahmer citerar en kommentar till artikel hon har medverkat i. Det är signaturen Glenn som undrar: Hur är det att vara gift med en sån där feminst?

Exakt det kan jag inte svara på. Har ju ej varit gift. Men jag var ihop rätt länge med en feminist, och man kan ju tänka sig att det är ganska likt. Så varsågod Glenn: Såhär är det att vara ihop med en feminist.

– Feministen ger inte sin partner komplimanger för hur hen ser ut. True story. Under tre år sa inte feministen något om mina ögon eller mitt hår eller nåt sånt. Däremot mycket om att jag är klok, rolig, snäll osv. Jag berättade det här för någon för ett tag sen som tyckte att det lät förfärligt, men det var verkligen inte det. Klart att människan man är ihop med tycker att man är het. Men en feminist pratar helst inte om kroppen på det sättet. Man fokuserar på viktigare saker.

– Feministen utgår inte ifrån kön när ni diskuterar vem som ska göra vad. Feminister bråkar om matlagning och däckbyten och strumpor på golvet precis som alla andra. Men när man kommer överens om vem som ska göra vad utgår man från vem som har tid och vem som gör det bäst. Inte vem som är man och vem som är kvinna.

– Feministen väljer inte sina vänner baserat kön. Feminister har i princip blandade kompisgäng. Umgås med killar och tjejer baserat på personlighet. Vilket avspeglas på svensexor, möhippor och i mailkorgen.

– Feministen diskuterar gärna varför saker är som de är. Feminister köper väldigt sällan att saker bara ”är”. Det gäller inte bara jämställdhet, utan det mesta. Att vara ihop med en feminist innebär därför att man pratar mycket om mycket. Man ifrågasätter varför man gör som man gör och om man kan göra annorlunda.

– Feministen anser inte att värdet sitter i könet. Hen tycker inte att någon ska tjäna mer eller mindre, betala notan mer eller mindre eller få vårdnaden av barn mer eller mindre beroende på om man är man eller kvinna. När man är ihop med en feminist är man två personer som hjälps åt och delar lika.

Det kan också tilläggas att:

– Feministen dricker öl

– Feministen kollar på fotboll

– Feministen spelar TV-spel

– Feministen har skägg

Hoppas att det besvarar din fråga!