28 år

  • 6 min

Fyller jag idag. Jag älskar födelsedagar. Fortfarande, ja. Även fast jag bor själv och därför måste fixa allt själv vill jag att det ska vara så bra som bara möjligt. Nystädat hemma, rena lakan, god frukost, favoritkläder. Sen ska man bara äta god mat och göra trevliga saker och alla ska vara snälla mot en hela dagen. Därför ska jag och Sandra gå på yoga, sen ska vi äta lunch på Bar Pitti, och ikväll ska ett gäng bra personer käka pizza och dricka rödvin på L’asso. Ah längt.

Bloggmässigt firar jag födelsedagen/sammanfattar mitt 27-års-år med den här listan som jag har snott från Emelie.

BRUKAR DU KOMMA I TID:
 Oh yes. Har en nästan sinnessjuk tidsuppfattning. Om jag kommer för sent är det uträknat eftersom jag vet på minuten när mina olika vänner brukar dyka upp. 

Har dock väldigt svårt att förbli kompis med folk som är väldigt sena av sig. För irri.

HAR DU BRA KONDITION:
 Faktiskt. Nu har jag varit snorig i typ tre veckor så ser inte fram emot att sätta mig på cykeln igen, men innan dess var jag i min bästa form på länge. Har tränat 4-5 gånger i veckan sen i maj. Obeskrivligt stolt över detta.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
 Den andra januari tror jag. Hejdå-foto av en kompis som skulle lämna Nevvan.

HUR KÄNNER DU DIG NU:
 Nästan frisk! Äntligen. Och i övrigt: Grundad. Trygg. Glad. Vuxen. Förra veckan fick jag ett besked som eventuellt kommer påverka mitt liv ganska mycket, och då tänkte jag: NEJ! Det får inte hända! Don’t mess with my life, liksom. Det ska vara precis så här! Det var en magisk känsla.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
 Blått tror jag, men har på senaste tiden glidit över i en grå-vit-svart skala. Men har alltid minst ett knallfärgat plagg på mig.

KAN DU LAGA MAT:
 Ja. Inte som Ulrika liksom, men tillräckligt bra för husbehov. Det bästa med att bo själv, förutom att ingen jäkla människa stökar till, är att man kan experimentera med mat hela tiden för det är bara man själv som drabbas om det blir äckligt. Så jag tror att jag har blivit bättre på mat sen jag flyttade från Sverige. Trial and error.

VAD PLUGGAR DU:
 Det var ju ett tag sen, men jag pluggade ekonomi/marknadsföring på Handels.

BLIR DU BRA PÅ KORT:
 Om man tar tillräckligt många. Är svindålig på att posera och spexa på kort, men om jag får rätta till mitt ansikte och se vanlig ut blir det rätt bra.

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
 Det här är helt sjukt, men jag har ingen aning. Har inte haft skäl att gråta på länge, och gråter inte direkt till film och sånt. Kanske typ i juni 2011. Och då var det nog av saknad efter människor i Sverige.

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
 Nej, inte direkt. Har med åren blivit mycket bättre på att inte vara skraj för att känna saker. Det är inte farligt. Intressant att det tog typ 26 år inse det.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
 Mycket. Lagade broccolisoppa, målade naglarna, kollade pa den helt fantastiska filmen Weekend på Netflix. 

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Te hemma till frukost (inget jävla örttjafs, gillar bara svart vanligt), sen kaffe med mjölk när jag kommer till jobbet.

ÄR DU NYTTIG: Vet ej om jag är nyttig för andra, men jag försöker äta nyttigt och så. Jag tränar typ varje dag och käkar som jag har skrivit förut LCHF-mat. Så ingen snabbmat, godis, snacks, läsk osv. Bara mat, liksom. Grönsaker. Och det hjälper verkligen, mår himla bra och känner mig nöjd på det stora hela. Sen har jag slutat röka och i princip slutat stressa sen jag flyttade. Min onyttigaste sida är att jag nog, som så många i den har staden, dricker mer alkohol än vad livsmedelsverket skulle rekommendera.

HAR DU NÅGONSIN HAFT NÅGOT JOBB:
 Japp.

ÄR DU BLYG: 
Beror på situationen. Om jag är i jobbsammanhang: absolut inte. Prata framför folk: inga problem. Gå själv på en fest: helt okej. Men ”bli kompis”: skitsvårt.

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: 
08.45. Lyxen i att vi börjar jobba kl 10 och att jag bor 2 minuter från jobbet. Obeskrivlig.

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
 Spelar inte TV-spel. Spelar Bubble Shooter på iPhonen.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
 Till skillnad från förr i tiden har jag upptäckt att kampen nu är för att absolut inte bli full, fast det är så gott med vin och sprit. Jag gillar inte att bli full, det ger mig ångest. Får panik och måste gå hem. Folk som dricker när de är ledsna är det obegripligaste jag vet. Man är redan deppig, och så dessutom FULL på det?! Men två-tre glas vin gör mig pepp och det är ungefär vad jag vill.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
 Tror inte det.

JAG SOVER:
 Som en jävla stock. Somnar hur lätt som helst, typ var som helst. Och kan sova hur länge som helst om jag inte ställer väckarklocka. En vanlig natt sover jag 8-10 timmar.

VAD SA DU SENAST?
 ”Courtney sa att vi ska vänta tills de har haft sitt möte klockan 2″

. Eehh, kul.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS? 
Nej, tyvärr! Om inte Cannes räknas? Reklamfestival liksom? Men om mindre än en månad ska jag åka på det här. Fatta! Festival i Bahamas liksom. Innan det två hela dagar i Miami. Vid såna här tillfällen önskar jag verkligen att jag var jag, och så kommer jag på att jag är ju jag. Och då blir jag himla glad. 

Glad över att man har lyckats lägga upp sitt liv så att man får tillbringa en februarihelg på en indiekryssning i Karibien. Vad fasen är oddsen för det?

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
 Beror på vad det handlar om. Oftast är det Sandra som får ta första vändan, eftersom hon by default oftast är mindre än en meter ifrån mig. Så då behöver man inte ringa, kan bara vräka ur sig. Sen ringer jag pappa om det handlar om jobb, mamma för det mesta annat, olika kompisar för olika typer av bekymmer.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
 Klippa mig.

HAR DU SNYGGA SKOR:
 Tycker jag nog. Är inget skomongo, men jag tänker mycket på det. Den här vintern lever jag i mockaboots fran J.Crew. Har oftast högklackat när jag går ut. Annars något av cirka 10 par Converse.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
 Small cofffee, please.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
 Ja.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
 Nej.

HAR DU KÖRKORT:
 Ja. Har uppenbarligen snart haft i tio år, för det går ut i sommar. Så nu ska jag ta amerikanskt körkort tänkte jag.

ÄR DU ENSAM NU: 
Nej, varken praktiskt eller emotionellt.

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
 Min födelsedag så klart! Och att Kalle kommer hit på torsdag. Och så är det långhelg på det. Riktig pangvecka in the making, kan man säga.