Välkommen till Dr. Seuss magiska värld!

 

I princip allt man behöver veta finns hos Dr. Seuss.
– President Barack Obama

 

För första gången får vi möta Grinchen, Loraxen och Horton på svenska,
i hyllad svensk språkdräkt av prisbelönta Marianne Tufvesson.

Alla Volante Knopps Dr. Seuss-böcker finns på Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel. Dessutom ofta till specialpris på volanteshop.com


Material på engelska
Spel och lekar från Dr. Seuss värld hittar du här Föräldrar kan hitta tips för att få mysiga lässtunder
med barnen, och annat sådant föräldrar är intresserade av, här Lärare och utbildare hittar pysselmaterial,
lektionsplaner och annat nyttigt här

Varenda någon räknas, stora som små

En dag i djungeln, när elefanten Horton tar sig ett bad, hör han något som verkar otroligt  en pytteliten röst som ropar på hjälp från ett dammkorn. Kan det verkligen finnas någon som är så liten att de får plats på en liten, liten svävande prick?

Världens snällaste och mest trofasta elefant, äntligen på svenska! Läs mer här.

I den animerade filmen får Horton ett sångnummer med de pyttesmå invånarna i Vemdalen, och djungeldjuren som varit hans fiender!

Köp

Köp boken på Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel.

OM INTE någon som du
bryr sig på riktigt
blir ingenting bättre.
För det här är viktigt!

Lorax, en av de första och största miljökämparna, för första gången på svenska!

Det är en bok vars meddelande klingar starkt i Greta Thunbergs tid: om vi inte tar oss tid att lyssna på de små, på de som talar för träden och, inte minst, på äldre generationers misstag, kommer det snart att vara försent. OM INTE… Läs mer här! 

Ingen skurk tror själv att han gör något dåligt – som den miljöförorenande Grämaren, men i filmatiseringen får han iallafall en svängig sång om det!

Köp

Köp boken på Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel.

 

Han är här, han är sur och han kommer att stjäla ditt hjärta!

Grinchen – julen är stulen är först ut när vi börjar översätta Dr. Seuss språkskatt. I hyllad översättning av Marianne Tufvesson.

Dr. Seuss är älskad världen över för sina lättlästa böcker skrivna på vers. Han tog fram det versmått som har kommit att kallas Seussiansk vers för att göra läsning roligt för stora och små, ett svängigt och kreativt versmått uppbyggt av rim, meter och nonsensord. Det är poesi i ordets mest sprudlande bemärkelse. Kombinerat med berättelsernas värme och visdom och författarens unikt fantasifulla illustrationer, är det böcker som stannar med läsaren för livet och väcker den språkglädje som bor inom oss alla. Läs mer här.

I den nya filmen får vi en ny tolkning av den klassiska Grinch-låten, av Tyler the Creator!

Köp

Köp boken på Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel.

 

 

Vi på Volante har alltid stått för högkvalitativ facklitteratur. Vårt motto: för en klokare och roligare värld. Så varför inviger vi vår barnboksutgivning med den skönlitteräre Dr Seuss?

Frågan har flera svar. Det första är att han personifierar vårt motto på samma oväntade sätt som Randall Munroe och Micael Dahlen gör: med snille, kreativitet och humor väcker de nyfikenhet hos sina läsare. Nyfikenheten, hungern efter kunskap, läsnjutningen, det är vad som driver vuxna läsare att sluka de två senares böcker om matematik, fysik och statistik. Dr Seuss hjälper läsarna på ett annat område: han väcker den livsviktiga nyfikenheten, vilken driver läsaren att vilja läsa mer. Han väcker Prometheuselden.

Dr Seuss böcker är älskade klassiker världen över. De hyllas, tolkas och citeras i de mest olika sammanhang, från populärkultur till politiska arenor. De behandlar stora och svåra ämnen, men förlorar aldrig den sprudlande språkglädjen eller den värme Seuss känner för sina medmänniskor. Han var en driven man som inte bara tvingades leva med andra världskriget och dess följder, utan själv levde ett turbulent liv som skulle komma att färgas av personlig tragedi. Och trots detta kunde han se med ömhet på människorna.

Alltså: att dessa böcker inte har haft ett ordentligt hem i Sverige tidigare är inget mindre än en skandal. Vi på Volante kunde inte ha varit stoltare över att få bära facklan.

Volante Knopp och Tom Tits Experiment presenterar: experiment-along!

Under december får alla chansen att hjälpa Horton, Loraxen och Grinchen med sina problem, allt digitalt från den egna soffan.

Fredde Granberg läser högt och Tiffany Alnefelt leder experiment. Läs mer här.

Tack alla som är med och experimenterar!

I Vemby sägs det än,

Att Grinchen den dan lärde sig en läxa

som fick hjärtat hans att trefaldigt växa!


Tomtenissen hälsar och tackar för alla fina teckningar på Grinchens julkalas!

Mer info

Dr Seuss böcker hittar du på Bokus, Adlibris eller i din lokala bokhandel.