Anders Mildner

En tongivande kulturjournalist som bland annat jobbat på Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Expressen.

De senaste 15 åren har Anders ingående skildrat beteendeförändringar i samtidskulturen, vilket gjort honom till en flitigt anlitad analytiker och debattör, samt en mycket populär föredragshållare, känd för sitt roliga och inspirerande historieberättande.

Han har medverkat i ett tiotal antologier om internet, medier och politik och kom hösten 2012 ut med den kritikerhyllade boken Koltrasten som trodde att den var en ambulans, som är en vindlande historisk berättelse om var samhällets alla ljud kommer ifrån – och vad de gör med oss.

Anders har en bakgrund som musiker i 90-talsbandet Beagle och har även drivit landets första digitala musikbolag.

Vid sidan av sitt arbete som skribent har han drivit ett flertal digitala delaktighetsprojekt och var också initiativtagare till den första kollaborativa utställningen i Sverige – musikprojektet Popstad, som sågs av över 60 000 besökare på museet Kulturen i Lund.

Läs mer om Anders Mildners föreläsningar

Föreläsningar

Just nu föreläser Anders runt om i landet om hur ljuden som omger oss påverkar alla våra val och styr hela vårt beteende. Han berättar bland annat om hur det kom sig att varuhusmusiken uppkom, varför vi får låtar på huvudet, vad dagens forskning innebär för marknadsförarnas möjligheter att fjärrstyra våra hjärnor och hur ljud kan användas som krigföring. Men också om vad våra ljud gör med naturen och varför tystnaden idag blivit så exklusiv att den går att sälja för pengar.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan