Maria Eriksson

Maria Eriksson har varit ledarskribent på Smålandsposten, Svenska Nyhetsbyrån och Svenska Dagbladet. År 2010 blev hon chefredaktör för Svensk Tidskrift. År 2016 sade hon upp sig för att leva ett år i delningsekonomin, ett projekt som hon delade med sig av på bloggen 366daysofsharing.se.

Marias första bok Delad: Min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett (2020) berättar om hur hon kastar sig huvudstupa in i delningsekonomin, testar couchsurfing, pryluthyrning, co-living, co-working, jobb i gig-ekonomin, hemmarestauranger, airbnb och airpnp. Maria har bestämt sig, hon ska inte bara hyra ut en soffa. Hon ska dela hela sitt liv.

Läs mer om projektet och hitta Maria på sociala media här: 366daysofsharing.com

Foto: Sofia Runarsdotter

Föreläsningar

Delad: om tillit och tillgångsekonomi

Marias föreläser om året i ”delningsekonomin”, om de reflektioner det väckte, om personerna hon mötte och tillitens viktiga roll i samhället. Det är en berättelse om akrobater och nudister, om äventyr på budgetens gräns – men också om att vi mer och mer kommer att gå från ägande till tillgång, om flexibiliteten som kommer behövas på arbetsmarknaden och om hur nya marknader, produkter och tjänster växer fram. När tillgångekonomin är ett faktum förändrar det branscher, samhällets beteenden och hela vår ekonomi.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan