Bertil Marklund

Bertil Marklund är läkare och professor i Allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet. I över fyra decennier har han arbetat som läkare och föreläsare inom bland annat patientbemötande och sjukvårdsrådgivning. Just nu jobbar han förutom det som ordförande i faktagranskningsgruppen för RGS (rådgivningsstödet) för sjukvårdsupplysningen 1177, där han också är medicinsk sakkunnig. Han är konsult på doktor24 där han utvecklar AI-system och forskar kring triangulering.

1980 debuterade Marklund som författare med boken “Symtom Råd Åtgärd” som visar hur man enkelt ger rätt rådgivning inom vården. Den används fortfarande som bas i Sjukvårdsrådgivningen 1177.

Bertils intresse för hur kost hänger ihop med vår hälsa började av personliga skäl. När han fann att våra gener står för endast 10 procent av vårt åldrande ville han sprida kunskaperna kring en sund livsstil vidare. Detta är bakgrunden till hans bästsäljande bok 10 tips – Må bättre och lev tio år längre (2016).

Läs mer om Bertil Marklunds föreläsningar

Föreläsningar

10 Tips – Må bättre och lev tio år längre

Genom att fokusera på friskfaktorer istället för riskfaktorer ger Marklunds föreläsning konkreta och handfasta tips hur du påverkar din hälsa och ditt välmående. Han förklarar exempelvis varför att röra sig lite och ofta är bättre än att springa en mil mer sällan, hur stress är en av de absolut värsta ohälsofaktorerna och hur små förändringar i matvanor gör stor skillnad.

Övergången till en sund livsstil ska upplevas som något positivt och meningsfullt. Då håller de nya vanorna även framåt i tiden. menar Bertil

”Tydlig, skicklig, strukturerad, engagerad!”

”Lätt att ta till sig!”

”En riktigt proffsig föreläsare med respekt för publiken.”

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan