Anne Sverdrup-Thygeson

Anne Sverdrup-Thygeson är professor vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet NMBU. Hon har doktorsgrad i bevarandebiologi och undervisar i naturförvaltning och skogsmångfald. Anne har vigt sitt liv åt att förstå de allra minsta bland oss – insekterna. Boken Insekternas planet (2019) blev omedelbart en internationell succé och hennes populärvetenskapliga genombrott. Hennes Sommar i P1 (juli 2019) hyllades samstämmigt av lyssnare och press. Samma år nominerade WWF Anne till Årets Miljöhjälte – kategori Biologisk mångfald och Skavlan hade henne som gäst. Anne Sverdrup-Thygesons berättelser om insekter, varför de är så underliga och roliga och varför vi behöver dem så mycket är djupt fascinerande.

I den illustrerade Insekternas hemligheter (2020) har Insekternas planet  bearbetats för att väcka barnens lust för insekternas värld.

Anne Sverdrup-Thygeson berättar om det dolda samspelet i naturen i sin senaste bok På naturens axlar (2021)  – hon tar oss från djungeln, ner i skyttegravar och ända fram till storstädernas gågator för att visa hur viktigt det är att vi bevarar våra arter och natur.

Hur kan vi t. ex. bli mer klimatsmarta och insektsvänliga i samband med jul? Läs Annes blogginlägg på det temat här.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan