Alexander Bard

Cyberfilosofen och författaren Alexander Bard är känd för att skaka om i debatterna. Men han har också skrivit fem, snart sex, böcker med filosofisk bredd tillsammans med parhästen Jan Söderqvist. I böckerna ger de komplexa analyser av historien, samtiden och framtiden. Och kanske det mest dramatiska av allt, mötet mellan metafysik och teknik som vi alla känner till som Internet. Alexander argumenterar att med dess intåg i världen befinner vi nu oss i den participatoriska tidsåldern.

Läs mer om Alexander Bards föreläsningar

Föreläsningar

Den participatoriska världen – det som händer i internetålder

Vad händer om vi utgår från att individualismen är en religion och att verkligheten i första hand är virtuell, inte fysisk? Tänk om Gud i själva verket är namnet på mänsklighetens alla drömmar projicerade mot en enda gemensam punkt, kan vi då komma åt den punkten? Alexander Bard menar att vi nu kan det. För första gången i mänsklighetens historia har det blivit praktiskt möjligt för världens sju miljarder människor att koppla ihop varandras drömmar i realtid. Verktyget är välbekant; Internet. Ett dramatiskt möte mellan metafysik och teknologi. Nu förvandlas tidigare passiva mottagare av framtiden istället till aktiva deltagare. Den participatoriska tidsåldern är här. Och den påverkar och förändrar spelregler på ett revolutionerande sätt.

Med engagerande iakttagelser, nya tolkningar och pedagogiskt språk bjuder Alexander Bard på en lika utmanande som inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen.

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan